ბლოგი

ბლოგი

სიდრი, ფერმენტაცია და შაქრები

სიდრი, ფერმენტაცია და შაქრები

Ბევრი მეკითხება სიდრის მომზადების ზოგად წესებზე, თუ როგორ მზადდება შუშხუნა, ტკბილი სასმელი, ამიტომ გადავწყვიტე ერთ ბლოგში მომექცია ის ძირითადი...

ვრცლად
აქციზის მოთხოვნა (სიდრი და სხვა დადუღებული სასმელები)

აქციზის მოთხოვნა (სიდრი და სხვა დადუღებული სასმელები)

Ალბათ ყველას გაინტერესებთ თუ როგორ შეილება სიდრის ან სხვა დადუღებული სასმელებისთვის აქციზის მოთხოვნა. Ამისათვის პირველ რიგში უნდა დარეგისტრირდეთ შემოსავლების...

ვრცლად
სიდრის და სხვა ხილის ღვინოების ეტიკეტირება

სიდრის და სხვა ხილის ღვინოების ეტიკეტირება

სიდრის და სხვა დადუღებული სასმელების კატეგორია რეგულირდება სურსათის ეროვნული სააგენტოს მიერ, შესაბამისათ თუ გსურთ თქვენი სასმლის ეტიკეტის გაკეთება უნდა...

ვრცლად
როგორ უნდა განვითარდეს სიდრის ინდუსტრია საქართველოში

როგორ უნდა განვითარდეს სიდრის ინდუსტრია საქართველოში

სიდრის კვლევისა და ინოვაციების სტრატეგია შესავალი სიდრი საქართველოს ეკონომიკის ზრდის ახალი შესაძლებლობაა, თუმცა ამ ეტაპზე მისი ხელშეწყობა საწყის ეტაპზეა,...

ვრცლად
რატომ სიდრი?

რატომ სიდრი?

სიდრი ერთერთი უძველესი მსუბუქი ალკოჰოლური სასმელია, რომელიც ხილის, ძირითადად ვაშლის წვენის დადუღების საშუალებით მზადდება. სხვაგვარად მას ვაშლის ღვინოსაც უწოდებენ....

ვრცლად
სიდრი უფრო მეტად გავს ლუდს, ვიდრე ღვინოს

სიდრი უფრო მეტად გავს ლუდს, ვიდრე ღვინოს

გარდა ფერმენტაციისა (ლუდთან შედარებით), ყველაფერი განსხვავებულია. თუ არ ჩავთვლით იმას, რომ მზა პროდუქტი ლუდის მსგავსია ალკოჰოლის შემცველობით (5% -დან...

ვრცლად