სიდრის მწარმოებელი ქვეყნები
სიდრი წარმოება ევროპაში პოპულარული ტრადიციაა.
საფრანგეთში სიდრი ან “cidre” დიდწილად დაბალი ალკოჰოლური სასმელია, რომელიც უფრო რბილი არომატით გამოირჩევა, ხოლო მაგალითად ესპანური “cidra” უფრო მძაფრი მრავალფეროვან ციტრუსოვანი არომატით გამოირჩევა.
ბრიტანეთის ბარებში უფრო მისაღებია შვედური სტილის სიდრი. ძირითადი შემადგენლობა ვაშლია, მაგრამ ის გამოირჩევა მრავაფეროავნი არომატებით როგორიცაა შავი მოცხარი, ლიმონი, ცაცხვი, შერეული კენკროვანი. ყველა ეს სიდრი უფრო ტკბილია ვიდრე სხვა ქვეყნების მიერ წარმოებული.
მსხალი ასევე პოპულარული არომატია სიდრისთვის, მაგრამ არ უნდა აგვერიოს მსხლის სიდრში, იგივე პერიში, რადგან მსხლის არომატიან სიდრში ვაშლის წვენი ჭარბობს, ხოლო პერიში კი მსხლის წვენი ჭარბობს.
სიდრი ძალიან პოპულარულია ამერიკისა და აზიის ქვეყნებში (სინგაპურში სიდრი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული სასმელია).
სიდრი ასევე მზადდება რუსეთში, სადაც ერთ-ერთი ყველაზე დიდი მოთამაშეა “St. Anton” (http://yablochny-spas.ru/produktsiya/)
კრაფტ სიდრის წარმოება იზრდება უკრაინაშიც, რომელიც 2016 წელს დაიწყო.
თქვენ შეგიძლიათ იპოვოთ ახლად გაჩენილი ადგილობრივი სიდრის ბარები, როგორიცაა:
- Tolsty Lev: https://www.likealocalguide.com/kyiv/tolstyi-liev-tolsty-lev
- Trolleybus pub: https://www.likealocalguide.com/kyiv/pab-tralliebustrolleybus-pub
- Cooper pub: https://www.likealocalguide.com/kyiv/cooper-pub
- და სხვა.