სიდრის მომზადება
სიდრის მოხმარების ზრდა ბოლო წლებში საგრძნობლად გაიზარდა რაც განპირობებულია, ვაშლის მწარმოებელი ქვეყნებისგან მსოფლიოს მაშტაბით . ეხლა მოგიყვებით, რაც უნდა იცოდეთ ფერმენტირებულ ვაშლის წვენზე.
როგორ მზადდება სიდრი
ღვინის მსგავსად, სიდრი მზადდება ხილის გამოყენებით და დუღილის პროცესით.
- გარეცხილი ვაშლი იპრესება წვენის გამოსაწურად, ამის შემდეგ, მას ემატება საფუარი, რომელიც გამოყობს ალკოჰოლს;
- ამის შემდეგ, სითხე გადადის ფილტრაციის და გაზირების პროცესში (ზოგ შემთხვევაში ემატება დამტკბობი საშუალებები), რომ მივიღოთ საბოლოო პროდუქტი;
- მცირე ცვლილებები საფუარის, ვაშლის ჯიშების, სხვა ხილის დამატებით და დუღილის ხანგრძლივობა გვაძლევს გემოების ფართო ასორტიმენტს;
- დამზადების შემდეგ, სიდრი შეგიძლიათ ჩამოასხათ ლუდის ბოთლებსა და ქილებში ან/და ღვინის ბოთლებში.
იხილეთ ვიდეო: სიდრის მომზადება სახლის პირობებში: