სიდრის მომზადება

entry image

სიდრის მომზადება

სიდრის მოხმარების ზრდა ბოლო წლებში საგრძნობლად გაიზარდა რაც განპირობებულია, ვაშლის მწარმოებელი ქვეყნებისგან მსოფლიოს მაშტაბით . ეხლა მოგიყვებით, რაც უნდა იცოდეთ ფერმენტირებულ ვაშლის წვენზე.

როგორ მზადდება სიდრი

ღვინის მსგავსად, სიდრი მზადდება ხილის გამოყენებით და დუღილის პროცესით.

  • გარეცხილი ვაშლი იპრესება წვენის გამოსაწურად, ამის შემდეგ, მას ემატება საფუარი, რომელიც გამოყობს ალკოჰოლს;
  • ამის შემდეგ, სითხე გადადის ფილტრაციის და გაზირების პროცესში (ზოგ შემთხვევაში ემატება  დამტკბობი საშუალებები), რომ მივიღოთ საბოლოო პროდუქტი;
  • მცირე ცვლილებები საფუარის, ვაშლის ჯიშების, სხვა ხილის დამატებით და დუღილის ხანგრძლივობა გვაძლევს გემოების ფართო ასორტიმენტს;
  • დამზადების შემდეგ, სიდრი შეგიძლიათ ჩამოასხათ ლუდის ბოთლებსა და ქილებში ან/და ღვინის ბოთლებში.

იხილეთ ვიდეო: სიდრის მომზადება სახლის პირობებში: